Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

« Όνειρό μου, να αγωνιστώ στην Ευρώπη»



Στις 13 Απριλίου του 2012, ξαγρύπνησα- γεγονός διόλου πρωτότυπο- για να παρακολουθήσω την αναμέτρηση ανάμεσα στη Φλαμένγκο και τη Λανούς για την τελευταία αγωνιστική της φάσης του ομίλων του Κυπέλλου Λιμπερταδόρες. Πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές αγωνιζόντουσαν τότε στη Φλαμένγκο, όπως οι Ροναλντίνιο, Βάγκνερ Λοβ και Ντέιβιντ, αλλά και οι Γουίλιανς και Νταρίο Μποτινέλι. Κανείς από αυτούς δεν συνεχίζει, πλέον, στην ομάδα του Ρίο.

Ο παίκτης, ωστόσο, που είχα ξεχωρίσει τότε, ήταν ο 21χρονος αμυντικός μέσος, Λουίζ Αντόνιο. Ο κόφτης της «Φλα» είχε «οργώσει» το γήπεδο, ήταν παντού, μάρκαρε σωστά και ακατάπαυστα ακόμα και εκεί που δεν ήταν η μπάλα, και η εξαιρετική του εμφάνιση επιβραβεύθηκε  με τέρμα που σημείωσε, αν και σπάνια σκοράρει.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Λουίζ Αντόνιο είναι βασικός στη Φλαμένγκο και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της «rubro-negro» στη εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής απέναντι στη Φλουμινένσε (3-2). Ο μέσος της «Φλα» μάρκαρε σωστά, και δεν άφηνε χώρους για ανάπτυξη παιχνιδιού της Φλουμινένσε, η οποία τα βρήκε σκούρα… 

Αξιομνημόνευτη, επίσης, ήταν και η απόδοσή του στην πρεμιέρα του φετινού Brasileirao, απέναντι στη Σάντος, όπου «έσβησε» τον Νεϊμάρ, στο αποχαιρετιστήριο ματς του 21χρονου επιθετικού με τη φανέλα της Σάντος, πριν πάει στη Μπαρτσελόνα.

Ο 22χρονος, πλέον, χαφ παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο klotsakala.blogspot.gr, όπου μίλησε για το ενδιαφέρον που υπήρξε από την Ευρώπη, την προοπτική να αγωνιστεί στην Ελλάδα, την πορεία της ιστορικής Φλαμένγκο -η οποία τα τελευταία χρόνια διανύει μια δύσκολη περίοδο- τα είδωλα, και τα μελλοντικά όνειρά του.

        Λουίζ Αντόνιο: « Όνειρό μου, να αγωνιστώ στην Ευρώπη»


Στα τέλη του προηγούμενου Ιούνη, η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Lancenet» έγραψε ότι υπήρξε πρόταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για δανεισμό του Βραζιλιάνου μέσου, η οποία απορρίφθηκε από τη Φλαμένγκο.

-Γράφτηκε στον Τύπο ότι ήσουν στο στόχαστρο της Σπόρτινγκ. Υπήρξε όντως ενδιαφέρον ή πρόταση; Τι συνέβη;

«Eνημερώθηκα από τα Μέσα για το συγκεκριμένο ενδιαφέρον, αλλά πρόταση στη Φλαμένγκο ή εμένα, δεν έφτασε», αποκάλυψε ο Λουίζ Αντόνιο, για τον όποιο γράφτηκε ότι η ομάδα του θα συζητούσε κανονική μεταγραφή, όχι όμως και δανεισμό του.

-Υπήρξαν άλλες προτάσεις για σένα κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο;

«Υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις από άλλες ομάδες, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Αλλά ο μάνατζέρ μου είναι που διαχειρίζεται αυτά τα θέματα, και με ειδοποιεί όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό».

-Θα εξέταζες κάποια πρόταση από ευρωπαϊκό σύλλογο; Είναι μία από τις προθέσεις σου να αγωνιστείς της Γηραιά Ήπειρο;

«Το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει σε μια ευρωπαϊκή ομάδα. Αν έρθει μια πρόταση η οποία θα είναι καλή για μένα, αλλά και την ομάδα μου, και αξιολογηθεί ότι είναι καλή και για τις δύο πλευρές, γιατί όχι;»

-Θα ήσουν θετικός στο ενδεχόμενο να έρθεις να αγωνιστείς στην Ελλάδα;

«Eίναι ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό, το οποίο δεν πολυπαρακολουθώ, επειδή δεν μεταδίδεται εδώ στη Βραζιλία. Γνωρίζω όμως ότι σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατοί και πάντα αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», ανέφερε ο 22χρονος κόφτης, με τους «ερυθρόλευκους» να αναζητούν την τρέχουσα περίοδο έναν καλό αμυντικό μέσο που θα εισχωρήσει στη βασική ενδεκάδα της ομάδας.

Η Φλαμένγκο τα τελευταία χρόνια δεν καταγράφει πορεία αντάξια της ιστορίας της, και φέτος βρίσκεται στην 11η θέση ύστερα από 13 αγώνες, ενώ πέρσι τερμάτισε στην 11η θέση.

-Πιστεύεις ότι η νίκη της Φλαμένγκο, χθες, είναι η αρχή για την πρόοδο της ομάδας στο τρέχων πρωτάθλημα; Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Φλα αυτή τη χρονιά; 

«Βελτιωνόμαστε από τον αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο, τον οποίο νικήσαμε με 3-0, όπου καταφέραμε να γίνουμε τα αφεντικά, να είμαστε συμπαγείς και η ομάδα τα πάει όλο και καλύτερα. Αν κάνουμε 2 ή 3 συνεχόμενες νίκες, είναι δυνατό να πάμε πιο μακριά. Μιλάμε για τη Φλαμένγκο, οπότε θα πρέπει αν έχουμε υψηλούς στόχους», ανέφερε ο Βραζιλιάνος μέσος για τον δημοφιλέστερο σύλλογο της Βραζιλίας, ο οποίος πέτυχε την εντός έδρας νίκη απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο, στις 4 Αυγούστου, και έκτοτε μετράει μία εντός έδρας ισοπαλία με την Πορτουγκέζα (1-1) και τη νίκη της περασμένης Κυριακής κόντρα στη Φλουμινένσε.

O Λουίζ Αντόνιο πανηγυρίζει με τον Νίξον το γκολ του τελευταίου κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο
-Εκτός από αμυντικός μέσος, μπορείς να αγωνιστείς, επίσης, ως δεξιός μπακ. Ποια είναι η θέση η οποία προτιμάς; Που πιστεύεις ότι αγωνίζεσαι καλύτερα;

«Προτιμώ να αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ. Είναι μία θέση στην οποία αισθάνομαι πιο άνετα».

Η θέση του αμυντικού μέσου είναι αυτή στην οποία αρέσκεται να αγωνίζεται ο Λουίζ Αντόνιο και σε αυτή τη θέση αγωνίζονται τα πρότυπά του, τόσο τα σημερινά, όσο και αυτά από το παρελθόν.

-Ποια είναι τα είδωλά σου τόσο από το παρόν, όσο κι από το παρελθόν; Ποιοί αποτελούν πηγή έμπνευσης για σένα;

«Από τους τωρινούς μου αρέσουν πολύ ο Ραμίρες και ο Παουλίνιο. Από τους παλιότερους, μου αρέσουν οι Αντράντε, Αντίλιο και Φαλκάο».

Παουλίνιο και Ραμίρες
Αντράντε και Αντίλιο
Ο Ραμίρες αγωνίζεται στην αγγλική Τσέλσι, ενώ ο Παουλίνιο πρόσφατα μεταγράφηκε στην επίσης αγγλική, Τότεναμ, από την Κορίνθιανς. 

Οι Αντράντε και Αντίλιο ήταν δόξες της Φλαμένγκο στις δεκαετίες 1970-1980, ενώ ο Φαλκάο είναι ο πιο γνωστός στο ελληνικό κοινό από τους παλιούς, αφού ήταν μέλος της εθνικής Βραζιλίας στις ίδιες δεκαετίες με τους προαναφερθέντες, και με μεγάλη καριέρα σε συλλόγους όπως η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε και η ιταλική Ρόμα. 

-Μέχρι που φτάνουν οι φιλοδοξίες σου; Ποιο είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου όνειρο;

«Noμίζω πως όπως κάθε Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, το όνειρο είναι να φτάσω στην εθνική Βραζιλίας. Γι’ αυτό και δουλεύω σκληρά για να εκπληρώσω αυτόν τον στόχο. Η εθνική έχει καλούς κόφτες, αλλά δουλεύω για να φτάσω κι εγώ μια μέρα εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου