Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Ήρθα για να γίνω πρωταθλητής»


Είναι από τα νέα πρόσωπα στον Ολυμπιακό και πολλοί φίλοι των «ερυθρόλευκων» έχουν αγωνία να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται με τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Ο Λεάντρο Σαλίνο ήρθε στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει αυτό που λείπει από το βιογραφικό του… Ένα πρωτάθλημα.

Ο Βραζιλιάνος παραχώρησε συνέντευξη στο klotsakala.blogspot.gr και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, το ενδιαφέρον που υπήρξε από άλλους συλλόγους γι’ αυτόν, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τη σπουδαιότητα μιας καλής προετοιμασίας.

                 ΛΕΑΝΤΡΟ ΣΑΛΙΝΟ: «ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»

O Λεάντρο Σαλίνο κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό

Ζητήσαμε από τον 28χρονο μπακ να μας πει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον Ολυμπιακό. Το πακέτο «πρωτάθλημα-Champions League» είναι αρκετό για να δελεάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σαλίνο.

«Οι λόγοι για τους οποίους διάλεξα τον Ολυμπιακό είναι γιατί πρόκειται για την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πάντα διεκδικεί σημαντικά τουρνουά. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο, εκτός του ότι συμμετέχει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που είναι το Champions League», ανέφερε ο Σαλίνο, ο οποίος ήταν βασικός σε όλα τα περσινά παιχνίδια της Μπράγκα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

O Bραζιλιάνος μπακ έχει εμπειρία στο Champions League
O Tύπος έγραφε για συμφωνία  μεταξύ του ποδοσφαιριστή και του συλλόγου του Πειραιά, από την περασμένη άνοιξη. Τότε, ο Λεάντρο το αρνούταν, το ίδιο πράττει και τώρα…
«Δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τον Ολυμπιακό, όλα έγιναν πριν λίγο καιρό,στις διακοπές. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου πήγαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συναντηθήκαμε και φτάσαμε σε συμφωνία. Η διαπραγμάτευση ήταν απλή και γρήγορη», ανέφερε και συμπληρώνοντας αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον άλλων συλλόγων, αφού είχε γραφτεί πως τον παίκτη διεκδικούσαν η Μπενφίκα από την Πορτογαλία και η Σάντερλαντ από την Αγγλία.
  
«Αυτά που γράφτηκαν για τη Μπενφίκα ήταν φήμες, γιατί εγώ δεν έλαβα τίποτα. Πιστεύω ότι η Μπενφίκα δεν θα ενδιαφερόταν τόσο, όσο ο Ολυμπιακός για να με υπογράψει. Είμαι χαρούμενος που συμφώνησα με τον Ολυμπιακό και υπήρξαν προτάσεις από άλλους συλλόγους, κυρίως από τη Γαλλία».

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ
Ο νέος δεξιός αμυντικός του Ολυμπιακού υπήρξε-στη Μπράγκα-παίκτης του πρώην τεχνικού των «ερυθρόλευκων» και νυν της Σπόρτινγκ, Λεονάρντο Ζαρντίμ, στον οποίο οφείλει και πολλά…

«Ο Λεονάρντο, εκτός από μεγάλος προπονητής, είναι και εξαιρετικός άνθρωπος. Αυτός μου ανακάλυψε τη θέση του δεξιού μπακ και με ενθάρρυνε, γιατί είχα ήδη χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση, αλλά δεν μου άρεσε. Του εύχομαι καλή επιτυχία από 'δω και πέρα στη Σπόρτινγκ», είπε ο Σαλίνο, ο οποίος αγωνιζόταν ως αμυντικός μέσος πριν καθιερωθεί στη θέση όπου αγωνίζεται τώρα.

 Ποιες οι διαφορές ανάμεσα σε Μπράγκα και Ολυμπιακό;
  
«Η Μπράγκα είναι μια μεγάλη ομάδα με εξαιρετική υποδομή. Είναι ένας θαυμάσιος σύλλογος για να δουλέψεις και να αγωνιστείς. Μόνο, που ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και αυτό τον διαφοροποιεί. Έχει μια τεράστια μάζα οπαδών και διεκδικεί τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Αγωνίζεται για να αναδειχθεί πρωταθλητής», ήταν η παρατήρηση του 28χρονου αμυντικού, ο οποίος έβγαλε και τα πρώτα του συμπεράσματα για την Ελλάδα…

«Η πρώτη μου εντύπωση ήταν η καλύτερη δυνατή. Με υποδέχθηκαν όλοι πολύ καλά. Διοικούντες, παίκτες, τεχνική ηγεσία... Η χώρα είναι πολύ όμορφη και ο λαός πολύ δεκτικός και με παιδεία. Θα χρειαστεί να προσαρμοστώ στην κουλτούρα της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα».

Στιγμές όπως αυτή στη φωτογραφία θέλει να ζήσει ο Σαλίνο
Μεγάλος στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και αυτό είναι που ζητούν και οι οπαδοί του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός είχε τα τελευταία χρόνια, αξιοπρεπή παρουσία στο Champions League, όμως δεν κατάφερνε να προκριθεί στη φάση των «16». Ο Σαλίνο πιστεύει ότι φέτος τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά…

«Πιστεύω ξεκάθαρα ότι μπορούμε να φτάσουμε μακριά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι αυτό που θέλουμε και πιστεύουμε. Προετοιμαζόμαστε καλά για τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε μπροστά μας».

Η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ζέεφελντ της Αυστρίας και ρωτήσαμε τον 28χρονο αμυντικό, ποιους παίκτες έχει ξεχωρίσει.

«Είναι δύσκολο να πω, γιατί δεν γνωρίζω τα ονόματα όλων ακόμη. Το ρόστερ, όμως, είναι πολύ καλό και γεμάτο από έμπειρους παίκτες», ανέφερε, ενώ αυτό για το οποίο ξεχωρίζει φαίνεται πως είναι η μαχητικότητά του.

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Αλλά, σε λίγο καιρό, οι οπαδοί μας θα γνωρίσουν τον τρόπο παιχνιδιού μου. Μου αρέσει να τα δίνω όλα στο γήπεδο. Έτσι, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πολύ δύναμη και θέληση για να φτάνουμε πάντα στη νίκη. Ήρθα για να γίνω πρωταθλητής και θα παλέψω γι’ αυτό μαζί με τους συμπαίκτες μου, μέχρι το τέλος».

Όσο για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό, τη φετινή σεζόν; Όλα θα πρέπει να γίνουν οργανωμένα και βήμα-βήμα…

«Κατά πρώτον, να κάνουμε μια εξαιρετική προετοιμασία για να δέσουμε το γρηγορότερο δυνατό. Έπειτα, να συμβαδίσω με τους στόχους του συλλόγου, οι οποίοι είναι ίδιοι με τους δικούς μου, που είναι να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Θα κάνω τα πάντα για να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται και με τη συμπαράσταση αυτής της θαυμάσιας εξέδρας θα το καταφέρουμε».



* Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Γραφείου Τύπου του ποδοσφαιριστή: www.assessoriap2.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου