Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αναλύσεις για Βραζιλία Β' (Αγώνες 01:15)

Ο Ντάντο Καβαλκάντι θα καθίσει ξανά στον πάγκο της Παϊσαντού, με υπηρεσιακό όμως, σήμερα η "Παπάο"


Με σημαντικές απουσίες στο κέντρο η Ζοϊνβίλ
ΒΙΛΑ ΝΟΒΑ - ΖΟΪΝΒΙΛ (01:15): Η Βίλα Νόβα, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της Παϊσαντού την προηγούμενη αγωνιστική, με δύο γκολ του επιθετικού Μοϊζές Μπρίτο (που έχει κάνει σούπερ ξεκίνημα) στο β’ μέρος ισοφάρισε σε 2-2 κι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Μπελέμ. Μετρά τρία σερί over+g/g (δύο ισοπαλίες, μία ήττα), τα παιχνίδια της πάνε ανοιχτά, είναι... ό,τι βάλουμε κι ό,τι φάμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Απέναντί της έχει, όμως,  μια Ζοϊνβίλ που δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έδωσε εκτός έδρας, ενώ προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Οέστε με 1-0. Πρέπει να τονιστεί, πάντως, ότι τελευταίος εκτός έδρας ματς των φιλοξενούμενων ήταν στις 16/7, αφού έδωσαν δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα τους πριν το ματς με τη Βίλα Νόβα.

Βίλα Νόβα (14η): Είναι  τιμωρημένοι ο αμυντικός μέσος Βίτορ Μπολτ (και πάλι...) και οι ακραίοι αμυντικοί Ζέφερσον Φεϊζάο (δεξιά) και Μαγκίνιο (αριστερά). Τις θέσεις τους θα πάρουν οι Μπρούνο Ολιβέιρα, Ρενιέ και Καΐκε. Από την ενδεκάδα βγαίνει και ο μέσος Ρόμπστον λόγω της κακής του εμφάνισης στο προηγούμενο παιχνίδι και δίνει θέση στον Ζοαζίνιο.

Ζοϊνβίλ (18η): Νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο νεοαποκτηθείς αμυντικός μέσος Τίνγκα. Ο Λίσκα δεν μπορεί να υπολογίζει στον πολύ καλό αμυντικό μέσο Μπερτότο, παίκτη ο οποίος ήρθε πρόσφατα ως δανεικός από την Ιντερνασιονάλ και κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή της JEC. Ο ποδοσφαιριστής είναι τιμωρημένος, όπως και ο επιθετικός μέσος Περέιρα που αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική 15 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι το ίδιο σημαντικός παίκτης, όμως, με τον Μπερτότο. Τραυματίας είναι οι Ραφαέλ Ντονάτο (στόπερ) και Κάρλος Αλμπέρτο (επιθετικός μέσος), βασικοί παίκτες και οι δύο, με πιο σημαντική την απουσία του τελευταίου. Στον πάγκο θα ο νεοαποκτηθείς κόφτης Τίνγκα, ενώ ο μέσος Μπρούνο Φαρίας, επίσης νέο πρόσωπο στην ομάδα, έμεινε εκτός αποστολής αφού δεν είναι ακόμα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1): Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες, όμως θα προτιμήσω τον άσο (1.85), σκέψη που είχα από την αρχή. Θεωρώ ότι οι απουσίες της Ζοϊνβίλ θα τις κοστίσουν περισσότερο, καθώς ο αμυντικός της χαφ Μπερτότο είναι mvp της τις τελευταίες αγωνιστικές, κάνει τη διαφορά από τότε που ήρθε από την Ιντερνασιονάλ. Είναι ο σπουδαιότερος παίκτης στο κέντρο της ομάδας μαζί με τον Κάρλος Αλμπέρτο, επίσης απόντα, ο οποίος σε 11 συμμετοχές έχει σκοράρει 3 φορές όντας ο πρώτος σκόρερ στην ομάδα. Μια ομάδα που έχει πρόβλημα με το εκτός έδρας γκολ το οποίο δεν έχει πανηγυρίσει τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικες εκτός.

Αήττητη η Μπραζιλ εντός, χωρίς νίκη η Αβαΐ εκτός
ΜΠΡΑΖΙΛ ΠΕΛΟΤΑΣ - ΑΒΑΪ (01:15): Από τρία σερί g/g προέρχεται η Μπραζίλ Πελότας, μετά από δύο ισοπαλίες ακολούθησε η τεράστια νίκη στην έδρα της CRB. Όχι απλά πλήγε και κέρδισε εκτός έδρας μια ομάδα που πήγαινε... τρένο στο πρωτάθλημα και που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, αλλά το έκανε και με ανατροπή (1-2). Τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς της έληξαν σε σύνολο τερμάτων 2-3, ενώ παραμένει αήττητη στην έδρα της ύστερα από εννιά αγώνες. H Aβαΐ έρχεται από εντός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι σε μια ελλιπή Λοντρίνα. Κακή εκτός έδρας η ομάδα από την Φλοριανόπολις, δεν έχει νικήσει ακόμα μακριά από το γήπεδό της ύστερα από εννιά αγώνες.

Μπραζίλ Πελότας (6η): Τιμωρημένος είναι ο δεξιός μπακ Γκαλιάρντο που την προηγούμενη αγωνιστική μπήκε ως αλλαγή στο ματς με τη CRB. Επιστρέφει ο αμυντικός μέσος Γουάσινγκτον και θα παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα με τον Νεμ, αφού διατηρείται στο κέντρο στάνταρ ο Λεάντρο Λέιτε.

Αβαΐ (12η): Οι Κάιο Σέζαρ και Ραφίνια διεκδικούν τη θέση του τιμωρημένου Ρενάτο στη μεσαία γραμμή. Απόντες θα είναι επίσης ο στόπερ Φάμπιο Σάνσες και ο αμυντικός μέσος Λουάν. Αντιθέτως, επιστρέφει ο φορ Ρόμουλο, πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος. Απέκτησε από την αργεντίνικη Ολ Μπόις τον μεσοεπιθετικό Χένρι Ρούι, ακόμα δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (Νο Βet): Λογικό φαβορί μια ομάδα που δεν έχει χάσει στην έδρα της απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει νικήσει ακόμα εκτός. Όμως αποδόσεις κοντά στο 1.60 δεν ικανοποιούν, ειδικά για Β’ Βραζιλίας.

Τιμωρημένος ο προπονητής της Μπραγκαντίνο, τραυματίας ο σκόρερ της
ΛΟΝΤΡΙΝΑ - ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ (01:15): Η Λοντρίνα πήγε με απουσίες να αντιμετωπίσει την Αβαΐ εκτός έδρας και ηττήθηκε με 1-0. Εντός έδρας μετρά δύο σερί ισοπαλίες με g/g. Η Μπραγκαντίνο απέδειξε τη φόρμα της νικώντας εντός έδρας με 1-0 τη Μπαΐα, νίκη που την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ηταν η τρίτη της νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, στο μοναδικό από αυτά που έχασε ήταν το εκτός έδρας με την πρωτοπόρο Βάσκο, όπου προηγήθηκε και δέχθηκε την ανατροπή αγωνιζόμενη με δέκα ποδοσφαιριστές. Εκτός έδρας μετρά πέντε σερί g/g.

Λοντρίνα (9η): Μυϊκό τραυματισμό υπέστη ο αμυντικός μέσος Ζουμάρ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος την προηγούμενη αγωνιστική. Έτσι, ο Άντερσον συνεχίζει βασικός στη θέση αυτή. Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Λουιζάο που θα αγωνιστεί αντί του Μαρκόντες στο πλάι του Έβερτον Σένα. Από τιμωρία επιστρέφει και ο μέσος Ραφαέλ Γκάβα που θα πάρει τη θέση του Ροντινέλι. Ίδια η υπόλοιπη ενδεκάδα.

Μπραγκαντίνο (16η): Tραυματίστηκε ο σημαντικός επιθετικός Ραφαέλ Γκραμπόλα, παίκτης ο οποίος ήρθε πρόσφατα στον σύλλογο και σε πέντε ματς πέτυχε τρία γκολ. Τη θέση του παίρνει ο Ελιάντρο. Ο επιθετικός μέσος Ριβάλντο που πέτυχε το γκολ απέναντι στη Μπαΐα, ίσως πάρει τη θέση του Ζομπίνιο. Ο τεχνικός της Παϊσαντού, Μαρσέλο Βέιγκα, αποβλήθηκε στον αγώνα απέναντι στη Μπαΐα για διαμαρτυρία και τη θέση του θα πάρει για το ματς ο βοηθός Σίντνεϊ Περικό.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (G/G ή Χ2): Κρατάω για το ματς δύο σημεία με καλές αποδόσεις. Το g/g (2.25) που έχιε επιβεβαιώσει στα δύο τελευταία ματς εντός ή Λοντρίνα και στα πέντε πιο πρόσφατα εκτός η Μπραγκαντίνο. Το άλλο είναι το Χ2 (2.20), αφού είναι υπερβολικό να δίνεται τόσο για δύο αποτελέσματα με τον άσο γύρω στο 1.60 με 1.65, την ώρα που η φιλοξενούμενη ομάδα είναι αυτή που παρουσιάζει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο τις τελευταίες αγωνιστικές, παρά τη σημαντική απουσία του Γκραμπόλα στην επίθεση.


Νέος τεχνικός της Παϊσαντού ο πρώην, με υπηρεσιακό σήμερα 
KΡΙΣΙΟΥΜΑ - ΠΑΪΣΑΝΤΟΥ (01:15): Η Κρισιούμα την προηγούμενη αγωνιστική βρέθηκε πίσω στο σκορ στην έδρα της Βάσκο, ισοφάρισε πριν τη λήξη του α ημιχρόνου με τον αμυντικό Ντιέγκο Τζιαρέτα, αλλά ένα γκολ του Τάλες στο β’ μέρος χάρισε τη νίκη στην ανώτερη “Κρουζ Μαλτίνο” (2-1). Τέσσερις από τις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της “Τίγκρε” έληξαν με over+g/g. Εντός έδρας μετρά πέντε σερί αμφίσκορα και πέντε over στα τελευταία έξι παιχνίδια της (3 νίκες, 3 ισοπαλίες). Me έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες εντός, στόχος της είναι να τελειώσει τον πρώτο γύρο σήμερα χωρίς ήττα εντός έδρας. Η Παϊσαντού έρχεται από τρία σερί over+g/g στα τελευταία της παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στο πρωτάθλημα μετρά ένα απίστευτο σερί εφτά ισοπαλιών. Τέσσερα από τα πέντε τελευταία της ματς εκτός έδρας έληξαν με 0-0, ενδιάμεσα έκανε μια νίκη στην έδρα της Βάσκο (0-2).

Κρισιούμα (7η): Επιστρέφει από τιμωρία ο επιθετικός Νιλτίνιο και δεν αποκλείεται ο Ρομπέρτο Καβάλο να ξεκινήσει με τρεις επιθετικούς με τον παίκτη δίπλα στους Ρομπέρτο και Γκουστάβο. Αν συμβεί αυτό, θα πάρει τη θέση του μέσου Ζουνίνιο, αλλιώς η ομάδα θα παραμείνει ως έχει.

Παϊσαντού (15η): Τέλος ο Ζιλμάρ νταλ Πότσο από τον πάγκο της Παϊσαντού, επιστρέφει για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία ο Ντάντο Καβαλκάντι! Ναι, ο προπονητής τον οποίο έδιωξε η “Παπάο” νωρίτερα μες στη σεζόν για να αναλάβει το Νταλ Πότσο. Την Πέμπτη θα παρουσιαστεί και επίσημα ο Καβαλκάντι. Υπηρεσιακός ο Ροζερίνιο Γκαμελέιρα, όπως είχε συμβεί κι όταν είχε αποχωρήσει από την ομάδα ο Καβαλκάντι τον Ιούνιο. Ο Γκαμελέιρα σήμερα θα παρατάξει ένα σχήμα αρκετ σφιχτό στο κέντρο, αφού οι Καπανέμα, Ρεσίφε, Λούκας και Ζόναταν είναι θεωρητικά όλοι τους αμυντικοί μέσοι. Ο τελευταίος παίζει πιο μπροστά σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1+N/G): Δεν μου αρέσει η πολύ χαμηλή απόδοση του άσου. Η “Παπάο” μπορεί να μην κερδίζει, αλλά δεν χάνει κι εύκολα. Επίσης, παρά το γεγονός ότι έρχεται από σερί over+g/g, κάτι που συνηθίζει και η Κρισιούμα, το σημερινό της σχήμα δίνει την εντύπωση ότι θα πάει για ένα συντηρηικό παιχνίδι. Με δεδομένο ότι η Παϊσαντού δεν σκοράρει κι εύκολα εκτός - δεν το έχει καταφέρει στις τελευτείες έξι από τις εφτά αγωνιστικές μακριά από το γήπεδό της, εντοπίζω την αξία στο combo 1+n/g σε απόδοση 2.35.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου