Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αναλύσεις για τα δύο ματς της Α' Βραζιλίας

Eνδιαφέρον ματς ανάμεσα σε Κορίνθιανς και Κρουζέιρο στο Πακαεμπού


Σε σούπερ φόρμα η "Γκάλο", ομάδα ισοπαλιών η Σαπεκό
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ - ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ (02:00): Η Ατλέτικο Μινέιρο πιστοποίησε την καλή της φόρμα και στην έδρα της Σάο Πάουλο, όπου αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 1-0 (3‘), στο 20‘ βρισκόταν μπροστά με 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ! Τα γκολ της σημείωσαν ο επιθετικός Μαϊκοσουέλ που έχει επιστρέψει σε σούπερ κατάσταση από το αραβικό ποδόσφαιρο όπου αγωνιζόταν ως δανεικός, και ο σημαντικός στράικερ Λούκας Πράτο που δείχνει να συνέρχεται από τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα σεβαστό διάστημα. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη της “Γκάλο”, η οποία τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές μετρά 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα! Οι τρεις από τις τέσσερις τέσσερις σερί νίκες της ήταν με over. Η Σαπεκοένσε έρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες, μία για το κύπελλο και δυο για το πρωτάθλημα (Ατλέτικο Παραναένσε εντός, Σάο Πάουλο εκτός και Παλμέιρας εντός αντίστοιχα). Αριθμεί τέσσερα σερί g/g συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα κυπέλλου. Δεν έχει χάσει στα έξι τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα πέντε, όμως, από αυτά έληξαν ισόπαλα.

Ατλέτικο Μινέιρο (6η): Eπιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός μέσος, Λεάντρο Ντονιζέτε. Σταθερά εκτός ο δεξιός μπακ Μάρκος Ρόσα και ο επιθετικός χαφ Κασάρες, δεν υπάρχουν άλλες απουσίες για τη “Γκάλο”.

(4-3-3): Βίτορ - Κάρλος Σέζαρ, Λεάντρο Σίλβα, Εράσο, Φάμπιο Σάντος - Ραφαέλ Καριόκα, Λεάντρο Ντονιζέτε, Μαϊκοσουέλ - Ρομπίνιο, Πράτο, Φρεντ.

Σαπεκοένσε (11η): Χωρίς νεότερα όσον αφορά τα αγωνιστικά η Σαπεκό, τραυματίες παραμένουν οι πάικτες που ήταν απο πριν. Ξεχωρίζουν απουσίες όπως αυτή του αμυντικού μέσου Σέρζιο Μανοέλ που φέτος αγωνίστηκε αρκετά παιχνίδια ως μπακ, του επιθετικού Ανανίας και του οργανωτικού μέσου Αρτούρ Μάια. Στην ομάδα επέστρεψε ως δανεικός από τη Σάο Πάουλο ο δεξιός μπακ Καραμέλο έως το τέλος της χρονιάς.

(4-3-1-2): Ντανίλο - Σιμένες, Γουίλιαν Τιέγκο, Φιλίπε Μασάντο, Ντένερ - Ζιλ, Ζοζιμάρ, Κλέμπερ Σαντάνα - Ιοράν - Λούκας Γκόμες (Μαρτινούτσιο), Κέμπες.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1): H Aτλέτικο Μινέιρο είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και πιστεύω ότι σήμερα θα κερδίσει την Σαπεκοένσε, παρά το γεγονός ότι η τελευταία είναι ομάδα δυσκατάβλητη. Το 1.45 του άσου είναι ρεαλιστικό για τους γηπεδούχους που βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση στο πρωτάθλημα το οποίο διεκδικούν πλέον με αξιώσεις.

Στο Πακαεμπού και όχι στην Αρένα η αναμέτρηση
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ - ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (03:00): Το αήττητo των εφτά αγωνιστικών της Κορίνθιανς τελείωσε στην έδρα της Ατλέτικο Παρανάνσε, ομάδα αήττητης μέχρι στιγμής εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Η “Τιμάο” μετρά πέντε σερί under. Εντός έδρας η Κορίνθιανς έρχεται από δύο ισοπαλίες με 1-1, ενώ νίκησε τα άλλα έξι ματς που έδωσε στο γήπεδό της. Αν νικήσει σήμερα, πιάνει την Παλμέιρας στην κορυφή. Το ματς θα διεξαχθεί στο Πακαεμπού -ιστορικό γήπεδο του Σάο Πάουλο που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι σύλλογοι της πόλης όταν δεν αγωνίζονται στη φυσική τους έδρας - και όχι στην Αρένα Κορίνθιανς, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Πουλήθηκαν, ωστόσο, 32 χιλιάδες εισιτήρια. Η Κρουζέιρο, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, κέρδισε με 4-2 την ντεφορμέ Ιντερνασιονάλ παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα. Οι νεοαποκτηθέντες επιθετικοί έκαναν τη διαφορά, με τον Σόμπις να σημειώνει χατ τρικ και τον Άβιλα να σκοράρει το άλλο τέρμα. Τρεις σερί ήττες μετρά η Κρουζέιρο εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Κορίνθιανς (4η): Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα η Κορίνθιανς, παραμένει εκτός ο στόπερ Πέντρο Ενρίκε, απών λόγω τραυματισμού και ο αμυντικός μέσος Γουίλιαν που δεν έχει θέση βασικού. Σημαντικότερη η απουσία του έμπειρου μεσοεπιθετικού Ντανίλο που κέρδισε θέση βασικού σε κάποια ματς πρόσφατα, αλλά επίσης δεν θα κάνει τη διαφορά η απουσία του. Επιστρέφει στην αποστολη ο νεαρός αμυντικός μέσος Καμάσο, παίκτης που δεν είναι βασικός. Αντιθέτως, ο επιθετικός μέσος Μαρκίνιος Γκαμπριέλ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μάλλον ξεκινά βασικός. Αν τελικά δεν αγωνιστεί, αλλά παίξει ο Γκιλιέρμε, ίσως το σύστημα γυρίσει από 4-4-2 σε 4-2-3-1. Για τον επιθετικό Λουσιάνο που πέρσι ήταν πολύ καλός, αλλά μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό δεν επέστρεψε στο ίδιο επίπεδο, ενδιαφέρεται η Αλ Γουάντα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

(4-2-2-2): Κάσιο - Φάγκνερ, Ιάγκο, Μπαλμπουένα, Ουέντελ - Μπρούνο Ενρίκε, Ελίας - Μαρκίνιος Γκαμπριέλ (Γκιλιέρμε), Ζιοβάνι Αουγκούστο - Ρομέρο, Αντρέ.

Kρουζέιρο (19η): Tιμωρημένος είναι ο σημαντικός τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας, Φάμπιο. Επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός αμυντικός μέσος Ενρίκε. Aπό τραυματισμό επιστρέφει και ο Μαρσιέλ που αγωνίζεται στην ίδια θέση, ενώ εξέτισε ο επιθετικός Γουίλιαν. Απέναντι στην παλιά του ομάδα αντίπαλος σήμερα ο Μάνο Μενέζες (ήταν τεχνικός της Κορίνθιανς πριν αναλάβει την εθνική Βραζιλίας).

Εκτός παραμένουν ο δεξιός μπακ Μάικε, ο στόπερ Ντεντέ, χιλιοταλειπωρημένος τα τελευταία χρόνια, πέρασε από χειρουργείο, ο νεοαποκτηθείς μέσος Ντενίλσον (πρώην Άρσεναλ και Σάο Πάουλο), ο αμυντικός Αλεξ, οι μεσοεπιθετικοί Άλισον και Έλμπερ και ο επιθετικός Ζουντιβάν.

(4-2-2-2): Έλισον - Λούκας, Μανοέλ, Μπρούνο Ροντρίγκο, Εντιμάρ - Ενρίκε, Αριέλ Καμπράλ - Ντε Αρασκαέτα, Ραφίνια - Γουίλιαν (Άβιλα), Ραφαέλ Σόμπις.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1): Η Κρουζέιρο είναι πιθανό να ανέβει με την πρόσληψη του Μάνο Μενέζες στην τεχνική της ηγεσία, έχει ποιοτικό ρόστερ για να κινδυνέψει με υποβιβασμό μέχρι το τέλος. Ωστόσο, δύσκολα πιστεύω ότι θα πάρει αποτέλεσμα σήμερα στη δυνατή έδρα της Κορίνθιανς, η οποία μετά από δύο σερί “Χ” εντός, δεν έχει πολλά περιθώρια. Δεν είναι εύκολο το ματς, αλλά το 1.65-1.70 για την “Τιμάο” είναι οριακά αποδεκτό αν και δεν ξέρω πώς θα προσαρμοστεί στην αλλαγή έδρας.

ΔΥΑΔΑ (2.40)
ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ - ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ 1
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ - ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ 1

ΜΟΝΟ (1.70)
ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ - ΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ 1(-1 ΑΗ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου