Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Αναλύσεις για τα σημερινά ματς στην Α' Βραζιλίας

Στην "Αρένα Παντανάλ", στην Κουϊαμπά, θα διεξαχθεί το ματς Σάντος - Φλαμένγκο

Εκτός Σαλβαντόρ το ματς, με απουσίες η Κοριτίμπα
BITOΡΙΑ - ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ (01:30): Hττήθηκε με 1-0 στην έδρα της -αήττητης εντός - Φιγκεϊρένσε με 1-0 η Βιτόρια. Δεν εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως από το 42‘ μέχρι το 83‘ αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του σημαντικού στράικερ των γηπεδούχων, Ραφαέλ Μόουρα. Στο 83‘ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο στόπερ Βίτορ Ράμος. Παίκτης ο οποίος δέχθηκε άνανδρη επίθεση από οπαδούς κατά την έξοδό του από το γήπεδο Μπαραντάο μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σάντος μία αγωνιστική νωρίτερα. Ο τεχνικός της ομάδας, Βάγκνερ Μαντσίνι, χαρακτήρισε την το παιχνίδι αυτό ως το χειρότερο της Βιτόρια στο πρωτάθλημα. Οι δύο αυτές σερί ήττες την έφεραν ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη χωρίζει πλέον ένας πόντος από την 17η θέση (στην οποία συναντάται η σημερινή της αντίπαλος). Η Κοριτίμπα ηττήθηκε με 0-2 από τη Φλαμένγκο δεχόμενη δύο τέρματα στο β’ μέρος. Mετρά εφτά under τις τεελυταίες οκτώ αγωνιστικές, και το ματς που δεν ήρθε under ήταν το εκτός έδρας με την Ατλέτικο Μινέιρο όπου γνώρισε την ήττα (2-1) δεχόμενη γκολ στο 85‘.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σημερινό ματς διεξάγεται στο στάδιο “Ζόια ντε Πρινσέζα” και όχι στη φυσική έδρα της Βιτόρια, το Μπαραντάο. Αυτό, επειδή το γήπεδο της Βιτόρια θα χρησιμεύσει ως προπονητικό κέντρο για εθνικές ομάδες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών. Το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί το σημερινό ματς βρίσκεται στην πόλη Φέιρα ντε Σαντάνα γύρω στα 100χλμ. από το Σαλβαντόρ. Η Φέιρα ντε Σαντάνα είναι μια γνωστή πόλη στην πολιτεία της Μπαΐα, εξίσου μεγάλη με το Σαλβαντόρ που είναι η πρωτεύουσα της πολιτείας και πόλη στην οποία εδρεύει η “ρουμπρονέγκρο”. Τελευταία φορά που η Βιτόρια χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο γήπεδο ως έδρα σε παρόμοια κατάσταση (το Μπαραντάο ήταν προπονητικό για εθνικές ομάδες του Μουντιάλ τότε) ήταν στα τέλη Μαΐου του 2014. Στις 22 είχε γνωρίσει την ήττα από την Ατλέτικο Μινέιρο με 2-3 και στις 31 του ίδιου μήνα έχασε και από τη Σπορτ με 0-1.

Βιτόρια (16η): Δεν υπολογίζεται για το σημερινό ματς ο τιμωρημένος στόπερ Βίτορ Ράμος που αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Ραμόν είναι το φαβορί για να απαρτίσει το δίδυμο των στόπερ με τον Κανού. Επιστρέφει και μάλλον ξεκινάει στο ματς ο επιθετικός Νταγκομπέρτο. Αν συμβεί αυτό, θα πάρει τη θέση του Βάντερ.

(4-3-3): Φερνάντο Μιγκέλ - Ντιέγκο Ρενάν, Ραμόν, Κανού, Έουλερ - Γουίλιαν Φαρίας, Αμαράλ (Zοζέ Γουέλισον), Κάρντενας - Μαρίνιο, Νταγκομπέρτο (Βάντερ), Κιέζα).

Κοριτίμπα (17η): Ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί να παραχωρήσει τον δεξιό μπακ Σεαρά στην Ιντερνασιονάλ, η “Κολοράντο” έκανε τελικά πίσω, αφού ο ποδοσφαιριστής “κόπηκε” στις ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο, ο παίκτης δεν υπολογίζεται για σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφού έχουν υπογραφεί σχετικά συμβόλαια για την απόδέσμευσή του σύμφωνα με την “Κόσα". Με απουσίες σήμερα η Κοριτίμπα, το σημερινό κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά μαζί. Αυτό, διότι ο στόπερ Λούκας Κλάρο είναι τιμωρημένος. Οι δύο επιλογές για τη θέση είναι οι Γουάλισον Μάια και Νέρι Μπαρέιρο. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές φέτος, δύο για το πρωτάθλημα και μία για το κύπελλο. Εϊναι κι αυτός όμως που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει δίπλα στον Ζουνίνιο, αφού ο Ραφαέλ Μάρκες που ήταν άμεσος αντικαταστάτης για το κέντρο της άμυνας, μεταγράφηκε στη Βάσκο. Τραυματίας είναι ο αμυντικός μέσος Αλάν Σάντος, ενώ ο επιθετικός μέσος Χουάν ανακτά φυσικήκατάσταση, αφού είχε τιμωρηθεί από την ομάδα και έμεινε για ένα διάστημα εκτός.

(4-4-2): Γουίλσον - Ντοντό, Νέρι Μπαρέιρο, Ζουνίνιο, Καρλίνιος - Εντίντιο, Ζοάο Πάουλο, Αμαράλ (Μπερνάρντο), Ραφαέλ Βέιγκα (Μπερόλα) - Κλέμπερ, Καζίμ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1): Η Κοριτίμπα είναι... σκληρό καρύδι τελευταία, όμως πιστεύω ότι η πλήρης Βιτόρια είναι πιο κοντά στη νίκη από την “Κόσα” που θα έχει κάποιες απουσίες στην άμυνα και στο κέντρο.

Βίοι αντίθετοι τις τελευταίες αγωνιστικές
ΣΠΟΡΤ - ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ (01:30): Σε φόρμα η Σπορτ νίκησε με 2-0 στο Ρεσίφε την προηγούμενη αγωνιστική την Ατλέτικο Παραναένσε που είχε πολλές απουσίες. Έτσι, έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ήταν το πρώτο της n/g μετά από ένα σερί έξι over+g/g. Τρεις από τις τέσσερις τελευταίες της αναμετρήσεις έληξαν σε σύνολο τερμάτων 2-3. Η Αμέρικα, από την άλλη, την περασμένη αγωνιστική πήρε τον πρώτο της βαθμό στο εντός έδρας 0-0 με τη Γκρέμιο, μετά από εφτά συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα κι έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Φορταλέζα, ομάδα γ’ κατηγορίας, την οποία κέρδισε στο πρώτο ματς εντός με 1-0, αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ήττα εκτός με το ταπεινωτικό 4-1. Στα τελευταία οχτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα η Αμέρικα πέτυχε μόνο ένα γκολ!

Σπορτ (12η): O Oσβάλντο ντε Ολιβέιρα θα επαναλάβει τη σύνθεση της προηγούμενης αγωνιστικής.

(4-2-3-1): Μαγκράο - Σαμουέλ Σαβιέρ, Ματέους Φεράζ, Ρονάλντο Άλβες, Ρόντνεϊ Γουάλας - Ριτέλι, Σερζίνιο - Έβερτον Φελίπε, Ντιέγκο Σόουζα, Ροζέριο - Εντμίλσον.

Αμέρικα Μινέιρο (20η): Σημαντική η απουσία του επιθετικού Οσμάν που συμπλήρωσε κάρτες. Τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Ντανίλο Μπαρσέλος ή Έισνερ Λομπόα.

(4-2-3-1): Ζοάο Ρικάρντο - Ζόνας, Σουέλιτον, Άλισον, Ζίλσον - Λεάντρο Γκερέιρο, Ζουνίνιο - Πάμπλο, Ματεουζίνιο, Ντανίλο (Έισνερ Λομπόα) - Μάικλ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (ΣΠΟΡΤ -1.25 ΑΗ): Η φορμαρισμένη Σπορτ έχει μοναδική ευκαιρία να πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, απέναντι στην απογοητευτική Αμέρικα. Το 1.40 του άσου δεν ενθουσιάζει, όμως αγωνιζόμενη στην έδρα της, η “λεάο” μπορεί να νικήσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Στο 1.65 ο άσος με ασιατικό χάντικαπ -1 που δίνει επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νίκης με ένα γκολ διαφορά, στον διπλασιασμό το ασιατικό -1.25, στο οποίο υπάρχει μισή επιστροφή χρημάτων. Το πρώτο συνιστάται για παρολί, το δεύτερο για μονή επιλογή.

Πραγματική γηπεδούχος η Φλα, σημαντικές απουσίες για τη Σάντος
ΣΑΝΤΟΣ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (03:45): Η Σάντος νίκησε με 2-0 την Κρουζέιρο στη Βίλα Μπελμίρο και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα όπου μετρά πέντε ματς αήττητη (τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία). Σήμερα θα υποδεχθεί τη Φλαμένγκο στην Κουϊάμπά, στο μουντιαλικό γήπεδο Αρένα Παντανάλ, σε απόσταση περίπου 1.700 χλμ. από την έδρα της. Οπότε, αναμένεται το γήπεδο να έχει περισσότερους οπαδούς της Φλαμένγκο που είναι λαοφιλέστερη ομάδα, παρόλο που είναι τυπικά φιλοξενούμενη. Γι’ αυτό η Φλα δινόταν φαβορί, κι από τη στιγμή που θα λείψουν οι Λούκας Λίμα και Ρικάρντο Ολιβέιρα από την “Πέισε”, η τιμή της έπεσε ακόμα περισσότερο. Η ομάδα από το Ρίο νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική την Κοριτίμπα με 0-2 και συμπλήρωσε τέσσερα ματς αήττητη (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Σάντος (2η): Εκτός από τους τρεις παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή της Ολυμπιακής Ομάδας της Βραζιλίας (ο αριστερός μπακ Ζέκα, ο αμυντικός μέσος Τιάγκο Μάια και ο επιθετικός Γκαμπριέλ) δεν θα παίξουν σήμερα και οι Λούκας Λίμα (επιθετικός μέσος) και Ρικάρντο Ολιβέιρα (φορ), αμφότεροι αστέρες της ομάδας που είναι τραυματίες. Τη θέση του πρώτου θα πάρει ο Ζεάν Μότα, παίκτης που έχει ξεκινήσει καλά την καριέρα του στην ¨Πέισε”, ενώ μπροστά θα παίξει ο Ροντριγκάο δίπλα στον Κοπέτε. Όσον αφορά την επικείμενη μεταγραφή του επιθετικού Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα, η ιταλική Ίντερ κατέθεσε πρόταση μεγαλύτερη από αυτήν της συμπατριώτισσάς της Γιουβέντους. Πρόταση αναμένουν στη Σάντος και για τον αριστερό μπακ Ζέκα που βρίσκεται στο στόχαστρο της Παρί Σεν Ζερμάν. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Βραζιλίας.

(4-3-3): Βαντερλέι - Βίτορ Φεράζ, Λουίζ Φελίπε, Γκουστάβο Ενρίκε, Καζού - Ρενάτο, Λέο Σιταντίνι, Ζεάν Μότα - Βίτορ Μπουένο, Κοπέτε, Ροντριγκάο.

Φλαμένγκο (5η): Μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα η επιστροφή στο κέντρο της άμυνας του Ρέβερ αντί του Χουάν που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

(4-2-2-2): Αλέξ Μουράλια - Παρά, Ρέβερ, Ραφαέλ Βαζ, Σικίνιο - Μάρσιο Αραούζο, Γουίλιαν Αράο - Αλάν Πατρίκ, Μανκουέγιο - Έβερτον, Γκερέιρο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (2): Σαν στο... σπίτι της η Φλαμένγκο, είναι αυτή που αναμένεται να έχει περισσότερη υποστήριξη από το κοινό στην Κουϊαμπά. Αυτός είναι ο λόγος που δινόταν φαβορί του 2.50 μέχρι χθες. Με το ρεπορτάζ που έκανε γνωστές τις απουσίες των Λούκας Λίμα και Ρικάρντο Ολιβέιρα, πίστεψα ότι θα έπεφτα κι άλλο η τιμή του διπλού. Κι έτσι έγινε. Στο 2.20 δίνεται αυτή τη στιγμή. Είναι η επιλογή μου όμως και πάλι, αφού είναι σαν να παίζει στην έδρα της και δεν αντιμετωπίζει το ίδιο σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα με τραυματίες και τιμωρημένους όπως η Σάντος. Oπότε, είναι μια καλή ευκαιρία για να το εκμεταλλευτεί, χωρίς όμως α υποτιμώ τους παίκτες που θα αγωνιστούν σήμερα για τη Σάντος και που έχω σε εκτίμηση.

Aήττητη η γηπεδούχος εντός, σε σούπερ φόρμα η “Τιμάο"
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ - KOΡΙΝΘΙΑΝΣ (03:45): Η Ατλέτικο Παραναένσε παρέταξε μια ενδεκάδα με μόλις τέσσερις βασικούς ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της και μοιραία ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της Σπορτ Ρεσίφε. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί under της σε όλες τις διοργανώσεις και δέκατο στους τελευταίους έντεκα αγώνες της. Σε οχτώ αγώνες εντός έδρας για το πρωτάθλημα παραμένει αήττητη μετρώντας έξι νίκες και δύο ήττες. Η Κορίνθιανς έρχεται από την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Ιντερνασιονάλ με 0-1. Το τρίποντο αυτό σε συνδυασμό με την ήττα της Παλμέιρας στο Ρίο από τη Μποταφόγκο, την έφερε στην 1η θέση. Η “Τιμάο” είναι αήττητη εδώ και εφτά αγωνιστικές (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) και μετρά τέσσερα σερί under. Εκτός έδρας αριθμεί τρεις συνεχόμενες νίκες με under και χωρίς να δεχθεί γκολ.

Ατλέτικο Παραναένσε (7η): O βασικός τερματοφύλακας Γουέβερτον κλήθηκε στην Ολυμπιακή Ομάδα της Βραζιλίας για να αντικαταστήσει τον τραυματία Φερνάντο Πρας και θα λείψει τις επόμενες αγωνιστικές. Όπως ανέφερα και στο ρεπορτάζ, η “Φουρακάο” την προηγούμενη αγωνιστική κατέβασε ενδεκάδα με αρκετούς αναπληρωματικούς, αφού όχι μόνο είχε τραυματίες και τιμωρημένους, αλλά και αρκετοί παίκτες ξεκουράστηκαν. Επιστρέφει ο δεξιός μπακ Λέο, ο κεντρικός αμυντικός Τιάγκο Ελένο, ο αριστερός μπακ Σιντκλέι, οι αμυντικοί μέσοι Οτάβιο και Ερνάνι, ο επιθετικός μέσος Βινίσιους και ο φορ Βάλτερ. H κλήρωση του Κυπέλλου Βραζιλίας την έφερε αντιμέτωπη με τη Γκρέμιο.

(4-3-3): Σάντος - Λέο, Τιάγκο Ελένο, Πάουλο Αντρέ, Σιντκλέι - Οτάβιο, Ερνάνι, Βινίσιους - Ιάγκο (Ζουνίνιο), Πάμπλο, Βάλτερ.

Κορίνθιανς (1η): Koντά στην ιταλική Τορίνο βρίσκεται ο αμυντικός μέσος Μπρούνο Ενρίκε στον οποίο έγινε πρόταση με τετραετές συμβόλαιο και τον ικανοποιεί. Ο κόουτς Κριστόβαο Μπόρζες ελπίζει ο σύλλογος να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιθετικού. Για σήμερα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο 21χρονος φορ Ιζαάκ Πράντο. O δεξιός μπακ Φάγκνερ τιμήθηκε για τις 150 συμμετοχές με τη φανέλα του συλλόγου.

(4-2-2-2): Κάσιο - Φάγκνερ, Ιάγκο, Μπαλμπουένα, Ουέντελ - Μπρούνο Ενρίκε, Ελίας - Ζιοβάνι Αουγκούστο, Μαρκίνιος Γκαμπριέλ - Ρομέρο, Λούκα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (No Bet): Σωστά μοιρασμένο το σετ, δύσκολο ματς για προγνωστικά. Πιθανό το under βάσει στατιστικής, όμως δεν υπάρχει αξία στη χαμηλή τιμή που δίνεται.

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΣΠΟΡΤ ΡΕΣΙΦΕ - ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ 1 (-1.25 ΑΗ)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου