Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Αναλύσεις για τα σημερινά ματς στην Βραζιλία (14/08)

Η Σάο Πάουλο ανακοίνωσε τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Μποταφόγκο, Ρικάρντο Γκόμες, λίγο πριν το μεταξύ τους ματς


Στην Καριασίκα το ματς
ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ - ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ (17:00): Στην πόλη Καριασίκα της πολιτείας Εσπίριτο Σάντο, η Φλουμινένσε υποδέχεται την Αμέρικα. Βελτιωμένες αμφότερες, η γηπεδούχος μετά την πρόκριση στο κύπελλο νίκησε με 2-0 εντός την Πόντε Πρέτα, ενώ έφερε 2-2 με την Ιντερνασιονάλ εκτός έδρας σε ματς που προηγήθηκε δύο φορές. Μοναδικός της απών ο βασικός στόπερ Ενρίκε. Ανανεωμένη η Αμέρικα με τον νέο προπονητή συμπλήρωσε τρεις αγώνες αήττητη. Εντός έδρας έφερε 0-0 με τη Γκρέμιο και κέρδισε με 1-0 τη Σάντος στο 90‘. εκμεταλλευόμενη ότι η τελευταία έμεινε με δέκα παίκτες. Δύο δυνατοί αντίπαλοι. Εκτός, λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη στην ισχυρή έδρα της Σπορτ, ισοφαρίστηκε στο 93‘ σε 1-1. Τρία σερί under μετρούν οι φιλοξενούμενοι. Μοναδικός νέος τους απών ο αμυντικός μέσος Λεάντρο Γκερέιρο που είναι τιμωρημένος, σημαντικός παίκτης για τον άξονα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1 -1 ΑΗ): Φιλότιμη η προσπάθεια της Αμέρικα τις τελευταίεςαγωνιστικές, αλλά πιστεύω ότι η Φλου σήμερα έχει τον πρώτο λόγο, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα παίξει ο Λεάντρο Γκερέιρο για τους φιλοξενούμενους. Ω γηπεδούχος η Φλου έρχεται από δύο καθαρές νίκες με Κρουζέιρο (2-0) και Πόντε Πρέτα (3-0),με τη διαφορά ότι οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν στη Μεσκίτα, που βρίσκεται στην πολιτεία του Ρίο. Ανώτερη ποιοτικά, όμως, περιμένω να πάρει τη νίκη σήμερα. Με τον άσο στο 1.45, θα πάω για νίκη των γηπεδούχων με ασιατικό -1 στο 1.80. Αν δηλαδή κερδίσουν με ένα γκολ διαφορά, έχω επιστροφή χρημάτων.

Αήττητος ο κόουτς της Γκρέμιο κόντρα στην Κορίνθιανς
ΓΚΡΕΜΙΟ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ (17:00): Από δύο σερί 0-0 κόντρα σε υποδέσετερους αντιπάλους προέρχεται η Γκρέμιο (Αμέρικα εκτός, Σάντα εντός). Εντός έδρας, όμως, συνηθίζει να κερδίζει μεγάλους αντιπάλους. Το έκανε με τη Σάο Πάουλο (1-0), τη Σάντος (3-2) και τη Φλαμένγκο (1-0). Η Κορίνθιανς, από την άλλη έκλεισε δύο ματς χωρίς νίκη, αφού την ήττα στην έδρα της Ατλέτικο Παραναένσε (2-0) διαδέχθηκε η ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Κρουζέιρο, σε ματς που έγινε στο Πακαεμπού και όχι στη φυσική της έδρα Αρένα Κορίνθιανς, λόγω Ολυμπιακών. Έξι σερί under μετρά συνολικά η “τιμάο” και τρία οι γηπεδούχοι. Σταθερές απουσίες για την “ιμορτάλ” αυτές του αμυντικού μέσου Γουάλας και του επιθετικού Λουάν, παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα τα πήγαίνουν περίφημα, αφού αν και δεν ξεκίνησαν βασικοί στη διοργάνωση, τώρα βρίσκονται και οι δύο στην αρχική ενδεκάδα της Σελεσάο όντας απότα βασικά... γρανάζια της ομάδας. Ο Λουάν σκόραρε μάλιστα το δεύτερο γκολ στη χθεσινή νίκη της Βραζιλίας (2-0) επί της Κολομβίας “κλειδώνοντας” τη νίκη για τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης. Ο επιθετικός Νεγκέμπα που είχε κερδίσει θέση βασικού στα τελευταία ματς τραυματίστηκε και μένει έναν μήνα εκτός. Πιθανότερος αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα ο Έβερτον. Αήττητος απέναντι στην Κορίνθιανς είναι ο τεχνικός της Γκρέμιο, Ρόζερ Μασάντο. Ο μέσος της Κορίνθιανς Ελίας κατέκρινε τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας την προηγούμενη αγωνιστική στο Πακαεμπού στην ισοπαλία (1-1) με την Κρουζέιρο. Ωστόσο, η “τιμάο” μετρά μόλις μία νίκη στα τεελυταία πέντε ματς. Μοναδικός νέος απόντας ο διεθνής μέσος Ελίας που είναι τιμωρημένος. Βασικός ξεκινά ο Ροντριγκίνιο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1): Στοιχίζουν οι απουσίες στη Γκρέμιο τελευταία, όμως ξέρει να παίρνει τέτοια ματς στην έδρα της, ενώ ο τεχνικός της Ρόζερ Μασάντο έχει πάρει τον... αέρα της Κορίνθιανς. Με την έδρα να παίζει ρόλο σε τέτοια ματς, θεωρώ ότι ο άσος στο 2.15 έχει τον πρώτο λόγο.

Με Ντιόγκο Ματέους η Βιτόρια
ΒΙΤΟΡΙΑ - ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ (22:00): Ήττα εντός προγράμματος το 2-1 με το οποίο έχασε η Βιτόρια στην έδρα της Παλμέιρας, ενώ πιο πριν είχε νικήσει την Κοριτίμπα εντός με 3-1. Οι γηπεδούχοι μετρού 10/12 g/g τις τελευταίες αγωνιστικές, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η Σάντα αγνοεί τη νίκη τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία σε ένα πρόγραμμα, όμως... φωτιά. Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές αντιμετώπισε Ατλέτικο Μινέιρο και Γκρέμιο εκτός και Σάο Πάουλο εντός. Ρεβάνς, θέλουν στις τάξεις των γηπεδούχων για τη βαριά ήττα με 4-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τη Σάντα στο Ρεσίφε. Νέα μεταγραφή για τους γηπεδούχους ο δεξιός μπακ Ντιόγκο Ματέους, παίκτης που πέρσι αγωνίστηκε στη Βιτόρια πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις στη Série B. Μάλιστα, ο αμυντικός  παραδέχθηκε ότι μετάνιωσε για την επιλογή του να φύγει από την ομάδα. Ο ποδοσφαιριστής θα ξεκινήσει βασικός, αφού ο Νορμπέρτο δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Τιμωρημένος είναι ο αριστερός μπακ Έουλερ με τον Ντιέγκο Ρενάν να επιστρέφει στη φυική του θέση αριστερά. Τιμωρημένος είναι και ο στόπερ Βίτορ Ράμος, ο οποίος όμως δεν κάνει καλό πρωτάθλημα φέτος και έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής των οπαδών. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κανού και Ραμόν. Κανονικά στην αποστολή ο επιθετικός Νταγκομπέρτο που κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ένιωσε μυϊκές ενοχλήσεις. Αν δεν καταφέρει να ξεκινήσει βασικός, τη θέση του θα πάρει ο Βάντερ. Με τον Μίλτον Μέντες να αποτελεί παρελθόν, η Σάντα θα κατέβει στο ματς σήμερα με υπηρεσιακό τον βοηθό του , Αντριάνο Τεσέιρα. Νέος τεχνικός της ομάδας θα είναι ο Ντορίβα, ο οποίος τελευταία φορά προπόνησε τη Μπαΐα χωρίς επιτυχία. Εκδόθηκε το δελτίο του νεοαποκτηθέντα μέσου Πισάνο που ήρθε απο την Κρουζέιρο, όμως δεν ξεκινά βασικός στο σημερινό ματς.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (No Bet): Θα δώσω το προβάδισμα νίκης στηγηπεδούχο Βιτόρια, όμως το 1.75 του άσου με αποτρέπει από το ποντάρισμα.

Χωρίς Λούκας Λίμα η Σάντος
ΣΑΝΤΟΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (22:00): Από δύο ματς χωρίς να σκοράρει έρχεται η Σάντος που έφερε 0-0 με τη Φλαμένγκο στην ουδέτερη Κουϊαμπά και ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Αμέρικα σε ματς όπου αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Βαντερλέι στο 79‘ και δέχθηκε το γκολ στο 90‘. Πριν από το ματς με τη Φλα που διεξήχθη σε ουδέτερο, η Σάντος μετρούσε έξι σερί νίκες εντός έδρας.“Τρένο” η Ατλέτικο Μινέιρο μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, οι τρεις τελευταίες με over. Ο τεχνικός της Σάντος, Ντοριβάλ Ζούνιορ, θεωρεί την Ατλέτικο φαβορί σήμερα, αλλά μπορεί να υπολογίζει στον σημαντικό φορ Ρικάρντο Ολιβέιρα που επιστρέφει. Αντιθέτως, δεν θα παίξει ο γκολκίπερ Βαντερλέι που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα την περασμένη αγωνιστική, αλλά και ο σημαντικός επιθετικός μέσος Λούκας Λίμα, που είναι επίσης τιμωρημένος. Σταθερά εκτός λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, ο αριστερός μπακ Ζέκα, ο αμυντικός μέσος Τιάγκο Μάια και ο επιθετικός Γκαμπριέλ, σημαντικές απουσίες τις οποίες... πληρώνει η Σάντος. Επιστρέφει από τιμωρία ο στόπερ Λουίζ Φελίπε που θα παίξει αντί του Ντέιβιντ Μπραζ. Τραυματίες για τη “Γκάλο” είναι οι Λουάν, Μάρκος Ρόσα, Κασάρες και Πατρίκ, ανέτοιμος ο μέσος Ντάτολο. Δεν προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό τον κόουτς Μαρσέλο Ολιβέιρα, δεν είναι κάτι νέο. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει και πάλι με την επιθετικό κουαρτέτο Μαϊκοσουέλ, Φρεντ, Ρομπίνιο και Πράτο. Αν επιλέξει ένα πιο αμυντικογενές σχήμα, θα βγει από την ενδεκάδα ένας εκ των Πράτο ή Μαϊκοσουέλ για να δώσει θέση στον αμυντικό μέσο Λούκας Κάντιντο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (2DNB): Θα συμφωνήσω με τον τεχνικό της Σάντος ότι το φαβορί για το σημερινό ματς είναι η Ατλέτικο. Οι γηπεδούχοι έχουν και πάλι σημαντικές απουσίες, πέρα από τους παίκτες που βρίσκονται στους Ολυμπιακούς, δεν παίζει και ο Λούκας Λίμα. Η Ατλέτικο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και είναι σε σούπερ φόρμα. Με το σετ αποδόσεων να δίνει ως φαβορί τους γηπεδούχους, υπάρχει αξία τόσο στο διπλό σε draw no bet κυρίως (2.10), όσο και στο ασιατικό +0.5 για τη “Γκάλο” που είναι το αντίστοιχο Χ2 και δίνεται στο 1.65.

Τιμωρημένος ο Κλέμπερ για την Κοριτίμπα
ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ - ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ (22:00) Βελτιωμένη με τον Μάνο Μενέζες στον πάγκο της (αντικατέστησε τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο), η Κρουζέιρο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές νίκησε την Ιντερνασιονάλ εντός με 4-2 και ήρθε ισόπαλη με την Κορίνθιανς εκτός με 1-1 (στο Πακαεμπού). Η Κοριτίμπα από την άλλη, έχασε εκτός έδρας από τη Βιτόρια με 3-1 και στη συνέχεια νίκησε με το ίδιο σκορ, εντός, την Πόντε Πρέτα. Με τον Πάουλο Σέζαρ Καρπετζιάνι πλέον στον πάγκο της η “Κόσα”, αντικατέστησε τον Πασεκίνιο που ήταν για μεγάλο διάστημα υπηρεσιακός στην ομάδα. Καλό νέο για την Κρουζέιρο ότι ο επιθετικός μέσος Ντε Αρασκαέτα ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και είναι στην αποστολή. Αν, πάντως, δεν καταφέρει να αγωνιστεί βασικός, τη θέση του θα πάρει ο Ραφίνια. Αντιθέτως, σε αυτή δεν βρίσκεται ο βασικός αμυντικός μέσος Καμπράλ που είναι τραυματίας. Επέστρεψε ο συμπατριώτης του Λούκας Ρομέρο που αγωνίζεται στην ίδια θέση και βρισκόταν με την ¨Αλμπισελέστε” στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Τιμωρημένος είναι ο δεξιός μπακ Λούκας, ο Εζεκιέλ θα αγωνιστεί στη θέση του. Αμφίβολος είναι για την Κοριτίμπα ο στόπερ Λούκας Κλάρο, η οποία θα έχει δύο σημαντικές απουσίες. Σπουδαιότερη αυτή του επιθετικού Κλέμπερ ο οποίος έκλεισε τα 33, δεν θα αγωνιστεί και ο μέσος Ζοάο Πάουλο, αμφότεροι τιμωρημένοι.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1): Δεν εμπιστεύτηκα πολλές φορές την Κρουζέιρο φέτος με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους σε χαμηλές αποδόσεις. Και δικαιώθηκα. Με τον Μάνο Μενέζες στον πάγκο της όμως ήδη φαίνεται να αλλάζει κάτι και σήμερα η Κοριτίμπα θα έχει κάποιες σημαντικές απουσίες. Δεν με ενθουσιάζει το 1.60 του άσου σαν απόδοση, όμως είναι οριακά αποδεκτό.

Ανακοίνωσε τον τεχνικό της Μποταφόγκο η Σάο Πάουλο!
ΣΑΟ ΠΑΟΥΛΟ - ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ (22:15) : Παιχνίδι με ιδιατερότητα αυτό ανάμεσα στην “τρικολόρ" και τη “Φογκάο". Αυτό, διότι μία μέρα πριν το μεταξύ τους ματς, οι γηπεδούχοι ανακοίνωσαν την πρόσληψη του τεχνικού των φιλοξενούμενων! Τεελυταίο ματς λοιπόν για τον υπηρεσιακό Ζαρντίνε στον πάγκο της Σάο Πάουλο, η οποία θα πορευθεί στη συνέχεια με τον Ρικάρντο Γκόμες. Ο τελευταίος είχε διατελέσει τεχνικός της Σάο Πάουλο και το 2009, όταν είχε αντικαταστήσει με επιτυχία τον Μουρισί Ραμάλιο. Σήμερα δεν θα καθίσει σε κανέναν από τους δύο πάγκους. Την παράσταση έχει... κλέψει στο ξεκίνημά του με τη φανέλα της “τρικολόρ¨ ο Αργεντινός επιθετικός Αντρές Τσάβες που ήδη έχει πετύχει τρία γκολ σε τρία ματς. Ήταν ο άνθρωπος που την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στην εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της Σάντα Κρουζ. Το 4-2-3-1 του Μπάουσα μετατράπηκε σε 4-1-4-1 από τον Ζαρντίνε και έφερε αποτέλεσμα. Από τρία σερί over+g/g προέρχεται η Σάο Πάουλο που θα παραταχθεί με την ενδεκάδα της περασμένης αγωνιστικής, καθώς ο κόφτης Ούντσον ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπισε και δύσκολα δεν θα αγωνιστεί από την αρχή. Ο Ζαΐρ Βεντούρα που ήτανμέλος του τεχνικού τιμ θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα της “Φογκάο” η επιστροφή στον άξονα του Ροντρίγκο Λιντόζο αντί του Φερνάντες. Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς ο σέντερ μπακ Κάρλι και ο φορ Σασά, αμφότεροι βασικοί παίκτες που σήμερα, όμως, μάλλον δεν θα ξεκινήσουν.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1+Over): Λογικό φαβορί η Σάο Πάουλο, όμως είναι σε μία φάση που δεν εμπνεέι εμπιστοσύνη για σίγουρες νίκες. Με τη Μποταφόγκο, όμως, στα τελευταία εκτός έδρας ματς να μην ανταποκρίνεται, το 1.65 είναι οριακό. Οπότε, το επιλέγω, αν και χωρίς πολύ ενθουσιασμό και δεν αποκλείω να μπουν και πολλά γκολ στο ματς, αφού η γηπεδούχος μετρά τρία σερί over+g/g, ενω οι φιλοξενούμενοι είναι ομάδα που δεν παίζουν κλειστά. Στο 2.75 δίνεται ο άσος σε συνδυασμό με over, στο 3.75 ο άσος + g/g.

Αήττητη εντός η “Φουρακάο"
AΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ (00:30): Ηττήθηκε με 1-0 από τη Φλαμένγκο την προηγούμενη αγωνιστική η “Φουρακάο”, η οποία όμως εντός έδρας δεν έχει χάσει ακόμα ύστερα από εννιά αγωνιστικές. Τελευταίο της... θύμα η -μεγάλη αντίπαλος της Παλμέιρας- Κορίνθιανς, την οποία κέρδισε με 2-0. Η “βερντάο” έρχεται από νίκη με 2-1 εντός επί της Βιτόρια, ήταν το πρώτο της τρίποντο μετά από τρεις αγωνιστικές, μετρά τρία συνεχόμενα g/g ενώ έχει δεχθεί τέρμα τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Σημαντική όπως φάινεται η απουσία του τερματοφύλακα Φερνάντο Πρας, με την Ολυμπιακή Ομάδα της Βραζιλίας βρίσκεται το αστέρι της ομάδας Γκαμπριέλ Ζεζούς. Σε αυτήν βρίσκεται και  ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Γουέβερτον. Η Ατλέτικο θέλει ρεβάνς για την ήττα της πρεμιέρας με 4-0, την πιο βαριά έως τώρα στο πρωτάθλημα. Τραυματίες ο δεξιός μπακ Γκαλιάρντο, σταθερά ο στόπερ Κλέμπερσον και ο κόφτης Ντέιβιντ, εκτός και ο επιθετικός μέσος Νικάο και ο φορ Πάμπλο. Εκτός αποστολής έμεινε ο αμυντικός Βινίσιους. Όσον αφορά την Παλμέιρας, θέση σοτ κέντο διεκδικούν οι Κλέιτον Σαβιέρ και Τιάγκο Σάντος (πιο δημιουργικός ο πρώτος, πιο αμυντικογενής ο δεύτερος) και στην επίθεση οι Ρόζερ Γκέντες και Ραφαέλ Μάρκες, με τον πρώτο να είναι αποκάλυψη φέτος και τον δεύτερο να είναι καθοριστικός στο περσινό πρωτάθλημα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ (1 DNB): Η Ατλέτικο Παραναένσε δεν έχει χάσει στην έδρα της, ομάδες όπως οι Κορίνθιανς και η Γκρέμιο... λύγισαν σε αυτήν. Είναι το φαβορί απέναντι σε μια Παλμέιρας που χάνει δύναμη εκτός και που τις τελευταίες αγωνιστικές δεν δείχνει να είναι στο ίδιο επίπεδο των πρώτων αγωνιστικών. Επειδή, όμως, και η “Φουρακάο” έχει κάποιες απουσίες όπως του κίπερ Γουέβερτον που είναι με την εθνική, του μεσοεπιθετικού Νικάο και του φορ Πάμπλο, είμαι λίγο επιφυλακτικός. Οπότε, με το draw no bet του άσου να προσφέρεται σε απόδοση άνω του 1.70, δεν είναι κακή επιλογή.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ - ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ 1 (-1 ΑΗ)
ΣΑΝΤΟΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ 2DNB
ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ - ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ 1
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ - ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ 1DNB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου